Afrit van Willemsbrug in Rotterdam verzakt

ROTTERDAM, 9 mei - De Willemsbrug, een van de twee vaste verbindingen tussen de beide Maasoevers in Rotterdam-centrum, is de komende veertien dagen afgesloten voor autoverkeer in noord-zuid richting als gevolg van een verzakking bij de bouw van de spoortunnel.

De verzakking bij de bouw van de 835 miljoen gulden kostende spoortunnel onder de Maas betekent volgens woordvoerder ing. J. J. C. Kok een 'flinke schadepost'.

Een bij het project betrokken aannemer sprak vanmorgen op de regionale radio over 'miljoenen' guldens maar volgens Kok is een schatting nog niet te maken. 'Er is op dit moment niemand die nadenkt over de kosten, we denken alleen over de oplossing.' Tijdens het heien van de combiwand, die de grond naast de bouwsleuf ondersteunt tijdens de graafwerkzaamheden, blijkt een plank van de wand te zijn losgeraakt. Daardoor is de afrit van de Willemsbrug op het Noordereiland verzakt op de plaats waar de weg de bouwsleuf kruist. 'Bij een groot project als dit kan zoiets overal gebeuren, maar dit is wel de slechtste plek', aldus Kok. Gistermiddag om half vijf werd de Willemsburg in noord-zuid richting voor autoverkeer afgesloten, wat leidde tot extra lange files voor de Maastunnel en de Van Brienenoordbrug.

De herstelwerkzaamheden - het heien van een nieuwe damwand en het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag - zal volgens Kok ten minste twee weken duren, 'en dan moet er tot s'avonds laat worden doorgewerkt'. Per dag passeren ongeveer 30.000 auto's de Willemsbrug.