Twijfel aan cursus voor werkloze leraar

LEIDEN, 8 mei - Meer dan driekwart van de ex-onderwijzeressen en ex-kleuterleidsters die in 1988/89 een zogeheten opfriscursus volgden, is wel op een baan in het onderwijs maar schrijft zich niet in als werkzoekende bij het arbeidsbureau. De vrouwen menen dat het moeilijk tot onmogelijk is binnen een jaar na afloop van de cursus werk te krijgen. Veel van hen hebben behoefte aan kinderopvang. Dit blijkt uit een onderzoek onder 400 van de 618 cursisten door het Leids interdisciplinair centrum voor onderwijsresearch. De cursussen worden dit schooljaar voor de derde keer gegeven en zijn bedoeld om vrouwen die na hun huwelijk zijn gestopt met werken, weer voor de klas te krijgen. Het ministerie van onderwijs wil bij de bestrijding van het lerarentekort intensief gebruik maken van de opfriscursussen.