Half jaar cel voor geweld tegen CD

DEN HAAG, 8 mei - Het gerechtshof in Den Haag heeft gisteren de 26-jarige M. S. uit Amsterdam veroordeeld tot een half jaar onvoorwaardelijke celstraf. De man was betrokken bij gewelddadigheden tegen leden van de Centrum Democraten in het Zuidhollandse dorpje Kedichem. Honderdvijftig jongeren, sommigen met stokken en staven gewapend, marcheerden zaterdag 29 maart 1986 naar Hotel Cosmopolite in Kedichem. Op dat moment hielden leden van Centrumpartij en Centrum Democraten daar een verzoeningsbijeenkomst. Stenen en bommen werden door de ramen naar binnen gegooid. Het hotel brandde volledig uit. De straf valt hoger uit dan de eis van procureur-generaal mr. P. Bos. Hij had bevestiging van het vonnis van de rechtbank in Dordrecht gevraagd: zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk.