Selectie Oranje

Interim-bondscoach Leo Beenhakker heeft 27 spelers geselecteerd voor het Nederlands elftal voor de eindronde van de wereldtitelstrijd voetbal in Italie. De 27 zullen deelnemen aan de trainingsstage van 14 tot en met 24 mei in Zeist. In die periode speelt het Nederlands elftal vijf oefenwedstrijden tegen amateurclubs. De tegenstanders zijn: een combinatie van amateurclubs uit Zeist, ARC, IJsselmeervogels, Rijnsburgse Boys en Quick Amersfoort. Voor het einde van de stage zal Beenhakker de definitieve 22 spelers voor de eindronde aanwijzen.

In de voorlopige selectie is landskampioen Ajax met zeven spelers vertegenwoordigd. PSV levert vijf spelers, KV Mechelen vier, AC Milan drie. De voorlopige selectie bestaat uit: Van Aerle, Van Breukelen, Kieft, Vanenburg, Ellerman (PSV), Van Basten, Gullit, Rijkaard (AC Milan), Blind, Menzo, Roy, Witschge, Winter, Van 't Schip, Wouters (Ajax), Bosman, Rutjes, Hofkens, Erwin Koeman (KV Mechelen), Fraser, Van Loen (Roda JC), Gillhaus (Aberdeen), Hiele (Feyenoord), Ronald Koeman (Barcelona), Kruzen (KV Kortrijk), Sturing (Vitesse), Van Tiggelen (Anderlecht).