Premie Ajax

De Ajacieden kunnen een speciale kampioenspremie tegemoet zien van enkele tienduizenden guldens. Het bestuur, dat gisteravond in een feestelijk ingerichte gymzaal van het Ajax-stadion met de spelersgroep de 23ste landstitel vierde, oordeelde vrij mild over de wanvertoning in De Goffert. Voorzitter Michael van Praag: 'Als twee ploegen er belang bij hebben om gelijk te spelen kunnen dit soort zaken gebeuren. Het was erger geweest als ze de titel niet hadden gepakt. De meeste spelers van dit elftal weten niet eens wat het is om kampioen te worden. Daarom neem ik ze de misstappen van de afgelopen weken niet kwalijk. Volgend seizoen mag dit echter niet meer gebeuren. Dan is de ploeg wel voldoende gerijpt om beslissingen te forceren.' Niet alle spelers wensten zich neer te leggen bij het herenakkoord in de Goffert. NEC-invaller Frans Janssen ging op een gegeven moment demonstratief op het veld zitten. 'Ik kreeg toch geen bal meer', aldus de spits. En Ajacied Danny Blind: 'Ik wilde er nog wel voor voetballen. Maar toen NEC achterin de bal rond ging spelen drong een aantal spelers van ons team ook niet meer aan. Ik geef toe, het was een genante vertoning.' Ajax werd al in maart door manager Kees Ploegsma van PSV de meeste kansen toegedicht op de titel. 'Er komt grote onrust bij ons, daar kunnen jullie van profiteren', voorspelde Ploegsma toen tegenover Van Praag. Enkele weken later zou Guus Hiddink in opspraak komen bij PSV.