Ik pas niet in 't plaatje Beenhakker

Na de vreugde over het driejarige contract bij KV Mechelen en het uitbundige afscheid bij FC Groningen, volgde er voor Rene Eykelkamp een klap in het gezicht. In het spelershome bij FC Groningen vernam de naar Belgie vertrekkende spits via de televisie dat hij door bondscoach Leo Beenhakker niet is opgenomen in de grove selectie van 27 man voor het WK in Italie.

Je bent het afgelopen seizoen steeds voor allerlei oefenwedstrijden opgeroepen, nu blijkt dat Hans Gillhaus plotseling de voorkeur geniet.

Ik pas kennelijk niet in het plaatje van Beenhakker. Er is een andere bondscoach gekomen met een eigen mening. Het speelt waarschijnlijk ook een rol dat FC Groningen zich afgelopen seizoen niet als een topclub heeft gemanifesteerd. Ik had gehoopt via een paar sterke oefenwedstrijden in Nederland bij de laatste 22 te komen. Dat was goed geweest voor m'n zelfvertrouwen. Maar nu blijf ik lekker thuis. Ik moet reeel zijn. Er zijn zes spelers (Van Basten, Gullit, Bosman, Kieft en Van Loen) voor twee plaatsen. Ik maakte dus een grote kans om bij die vijf afvallers te zitten. Desondanks had ik dit niet verwacht.

Nu kun je tenminste op vakantie... Dat doe ik dus niet. Het bevalt me thuis ook goed. Bovendien ga ik in Belgie een huis uitzoeken.

Het ziet er naar uit dat je de enige Nederlander wordt bij Mechelen, nu Bosman, Rutjes, Hofkens en Erwin Koeman op de nominatie staan te vertrekken.

Het is jammer dat de groep uit elkaar valt. Ik heb van manager Paul Courant de garantie gekregen dat er voldoende geld is om geschikte vervangers aan te trekken. Rutjes is bijvoorbeeld een goede verdediger, maar van zijn kaliber lopen er genoeg rond. Mechelen speelt volgend seizoen Europees voetbal (UEFA Cup) en heeft de financiele middelen om een internationale topper te blijven. Dat is een groot verschil met FC Groningen. Ik heb voordat ik tekende eerst een paar spelers in Belgie gebeld. Zoals Erwin Koeman die vol lof was over Mechelen, eigenlijk niet weg hoefde uit Belgie maar bij PSV veel geld kon verdienen. Het is alleen niet te hopen dat Preud'homme en Emmers niet vertrekken. Als er een aanbod komt van vijftien miljoen dan zijn zij wel weg. Verder zit ik met trainer Fi van Hoof goed. Dat lijkt me een type Westerhof