VEILINGNIEUWS

Haarlem

Verspreid over twee dagen en vier zittingen gaan er bij veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem enorm veel boeken en prenten onder de hamer. Zoveel, dat de catalogus uit twee delen bestaat. Een deel met 2366 nummers van alles en nog wat en een apart deel moderne Nederlandse literatuur met bijna negenhonderd nummers, waaronder de veelbesproken collectie handschriften van Gerrit Achterberg. In beide delen staan prachtige deelcollecties, zoals 80 verschillende edities van Don Quixote (met richtprijzen van 60 tot 1000 gulden), een grote verzameling werken over glas, een over textiel en mode en vijftig lotnummers muziek, theater en film. De rubriek Ex Libris telt ruim 150 lotnummers met vele honderden exemplaren. Kijkdagen dit weekeinde van 10.00 tot 16.00, veiling vanaf dinsdag 8 mei. Info: 023 - 323986