Kernploegen

De concurrentiestrijd in de kernploegen van de schaatsers wordt dit seizoen scherper dan ooit. Met de terugkeer van Yvonne van Gennip en Leo Visser hebben de mannen- en vrouwenploeg de sterkste bezetting van de laatste jaren.

Bij de mannenploeg van Ab Krook vielen Bloemberg en Portijk af. Hun plaatsen worden ingenomen door Leo Visser en de van de junioren overgekomen Ritsma. Het viertal Van der Burg, Veldkamp, Bos en Kemkers werd gehandhaafd. Van het zestal zijn er op de Europese- en wereldtitelstrijd slechts vier inzetbaar.

Datzelfde geldt bij de vrouwen. Uit de ploeg van trainer Last vertrokken Marieke Stam en Sandra Zwolle. Nieuw zijn Jolanda Grimbergen en Hanneke de Vries, die vorig seizoen op de Europese titelstrijd debuteerden. Terug kwam Yvonne van Gennip. De laatste details worden op 11 mei opgeruimd. Het initiatief voor haar rentree ging van de Haarlemse zelf uit.