BORSSELE - Agenten van de Mobiele Eenheid ...

BORSSELE - Agenten van de Mobiele Eenheid arresteerden gisterenmiddag een actievoerder nadat hij een draad van de omheining van het COVRA-terrein in het Zeeuwse Borssele had doorgeknipt. De man werd enkele uren later weer vrijgelaten. De actiegroep Stop COVRA probeert dit weekeinde het terrein van de COVRA (Centrale Organisatie voor Radio-actief Afval) te bezetten. Op het terrein worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van loodsen en bunkers voor de opslag van radio-actief afval. De ME bewaakt het terrein dit weekeinde met waakhonden. Ongeveer honderd manschappen worden achter de hand gehouden. Gisteren sloegen ongeveer vijftig actievoerders hun kamp op naast het COVRA-terrein. Volgens een woordvoerder van Stop COVRA wordt de confrontatie met de ME niet gezocht. 'Als zij ons verhinderen het terrein op te gaan, trekken we ons terug, en proberen we het op een ander moment weer.'

(Foto NRC Handelsblad/ Freddy Rikken)