Weinig succes voor psycholoog

SYDNEY, 4 mei - Tot het begeleidingsteam van de Australische ploeg tijdens het wereldkampioenschap behoort ook een psycholoog. Chris Horsley is in dienst van de regering en begeleidt vanaf januari de hockeysters.

De psycholoog leert de speelsters zich te concentreren bij strafcorners- en strafballen. Dat heeft tot nu toe echter weinig succes opgeleverd. Na twee wedstrijden heeft Australie al vier strafballen gemist: in het eerste duel tegen China drie en vanochtend tegen Argentinie een.

Tegen China won Olympisch kampioen Australie nog wel met 3-0, maar tegen Argentinie kwam het gastland niet verder dan 1-1. Van zeven meter misten achtereenvolgens Alison Peek, Kim Small en Clare Prideaux (2x). Coach Brian Glencross zei na afloop niet te weten wie een eventuele volgende strafbal moet gaan nemen. Hij wilde niets zeggen over de werkzaamheden van psycholoog Horsley in combinatie met de gemiste pushes. 'Ik denk alleen dat we op weg zijn naar een record wat betreft de gemiste strafballen.' Argentinie had pech met twee schoten op de paal. In 1988 verloor het team in Seoul nog met 6-0 van Australie. Het hockey in het Zuidamerikaanse land heeft al jaren een gebrek aan geld. Daardoor had het vrouwenteam van Argentinie de afgelopen maanden nauwelijks internationaal contact. In eigen land werden in plaats daarvan ongeveer tien wedstrijden tegen mannenploegen uit de eerste divisie gespeeld. 'Maar ik vind Australie nog steeds de beste ploeg bij dit WK', oordeelde de Argentijnse coach Gustavo Paolucci na afloop.