VVD verliest drie Kamerzetels bij verkiezingen nu

DEN HAAG, 4 mei - Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou de VVD drie zetels verliezen en met negentien leden in de Tweede Kamer komen. Dat blijkt uit en een opiniepeiling gehouden door Buro Interview. D66 is de VVD voorbij gestreefd als grootste oppositiepartij. D66 staat op een winst van negen zetels en zouden op 21 Kamerzetels komen. De regeringscoalitie zou door verlies van de PvdA zeven zetels kwijtraken. De sociaal-democraten zakken in de peilingen van 49 naar 42 zetels. Bij de in september gehouden Kamerverkiezingen moest de PvdA een verlies van drie zetels incasseren. De grootste regeringspartij, het CDA, blijft op 54 zetels staan. Groen Links staat op een zetel winst. De kleine confessionele partijen SGP, GPV en RPF blijven in zetelaantal gelijk. De SGP zit op dit moment met drie leden in de Kamer, het GPV met twee en de RPF met een.