KNVB-begroting

Het sectiebestuur van de KNVB houdt vast aan het uitgangspunt van een sluitende begroting voor het toernooi om het wereldkampioenschap voetbal. Voorzitter Van Rooijen verklaarde gisteren dat dit geldt ongeacht het moment waarop het Nederlands elftal het evenement verlaat. 'Dit beleid legt ons een aantal beperkingen op in de richting van leveranciers en spelers die meegaan naar Italie. We blijven echter op het standpunt staan dat we geen geld uitgeven dat we niet hebben. De algemene vergadering betaald voetbal wil dat ook', aldus Van Rooijen. Wat dit concreet inhoudt voor de premies voor de spelers van het Nederlands elftal, wilde hij nog niet zeggen. Wel zei hij dat de premie voor het behalen van de wereldtitel 'iets boven de ton' zal liggen. 'Daarbij komt voor de spelers dan nog eens het geld uit de commerciele opbrengsten. Dat zal zeker 30.000 gulden zijn. Het lijkt me alleszins redelijk. Het bedrag is bovendien veel hoger dan dat van twee jaar geleden bij het EK.'

De Oranje-raad is nog steeds niet akkoord gegaan met het voorstel van de KNVB. Van Rooijen kon nog niet zeggen wat de consequenties zouden zijn, indien de zaakwaarnemers van de internationals blijven weigeren het voorstel te accepteren.