KEMA neemt groot laboratorium in VS over

ARNHEM, 4 mei - KEMA neemt binnenkort voor vier miljoen gulden een van de grootste testlaboratoria in de Verenigde Staten over van de multinational Asea Brown Boveri. Het bedrijf is vorig jaar volledig marktgericht gaan werken en wil zijn omzet met acht procent per jaar laten toenemen door zijn activiteiten te verbreden. Bij een gelijkblijvende omzet van 172 miljoen gulden heeft KEMA door kostenbesparing de winst van een half miljoen in 1988 vorig jaar weten op te schroeven tot 4,7 miljoen gulden. Om het bedrijf meer armslag te geven voor uitbreiding is de winst toegevoegd aan het eigen vermogen, dat daarmee nu 22 procent van het balanstotaal uitmaakt.

Dit heeft directievoorzitter dr. ir. H. R. Klein vanochtend bekendgemaakt. Klein verwacht dit jaar een hoge werkbezetting met opdrachten voor elekriciteitsproducenten, de industrie, telecommunicatie en software-bedrijven. De directie poogt het KEMA-certificaat voor de kwaliteit van hoogspanningsmaterialen erkend te krijgen als een 'global standard'. Het bedrijf heeft een aandeel van 70 procent in de wereldmarkt voor onafhankelijke keuringen van hoogspanningsmaterialen.