Edwin Moses

Voorzitter Edwin Moses en drie andere atleten hebben ontslag genomen als lid van de raad die toezicht houdt op het drugbestrijdingsprogramma van de Amerikaanse atletiekbond. De raad had de laatste weken veel kritiek te verduren en werd verweten een heksenjacht te voeren. Met Moses stapten sprinter Harvey Glance, midden-afstandsloopster Linda Sheskey en advocate Doriane Lambelet op. Glance legde tegelijkertijd zijn functie van vice-voorzitter van de Amerikaanse bond (TAC) neer. In de afgelopen maanden werd Henry Marsh voor twee jaar geschorst omdat hij niet verscheen op een dopingcontrole. Larry Myricks, Greg Foster en Antonio McKay werden positief bevonden en voor drie maanden uitgesloten. Allen verklaarden vitaminen en medicijnen te hebben gebruikt, die bij elke drogist op de toonbank lagen.