Postzegel

Een van de speciale postzegels die de Italiaanse post heeft uitgebracht ter gelegenheid van de wereldkampioenschappen voetbal klopt niet: er is een niet-bestaand stadion van Rome afgebeeld. De zegel van 450 lire laat een tekening zien van een gebouw dat volgens het onderschrift het nieuwe Olympisch stadion van Rome is: een stadion met acht grote pijlers die de overkapping dragen. Van het echte stadion wordt de overkapping gedragen door een metalen geraamte dat als een ovalen ring over de tribunes hangt. Volgens de posterijen gaat het om een 'vrije interpretatie' van de grafische kunstenaars die de zegels hebben gemaakt. De tekening volgt echter precies de eerste schets voor de verbouw van het stadion, die van drie jaar geleden, toen het stadion nog tachtig miljard lire moest kosten, ruim 120 miljoen gulden.