Yvonne van Gennip

Yvonne van Gennip heeft de schaatsbond laten weten dat zij volgend seizoen weer deel wil uitmaken van de kernploeg. De drievoudige gouden medaille-winnares van de Olympische Winterspelen in Calgary had zich het afgelopen jaar teruggetrokken omdat zij zich volledig wilde concentreren op een nieuwe baan. De KNSB zal Van Gennip alle kansen geven bij haar rentree. Maar de bond wil nog wat zaken doorpraten met de Haarlemse. Dick van Zanten van de Begeleidings Commissie Kernploegen: 'Wij willen ervan overtuigd zijn dat de maatschappelijke carriere van Van Gennip niet in gevaar komt. Dat klinkt misschien een beetje autoritair, maar dat aspect weegt voor mij heel zwaar.' Binnen enkele dagen hoopt de KNSB de kernploegen bekend te maken voor het winterseizoen '90/'91. Vermoedelijk wordt Van Gennip daarin opgenomen. Pas na 11 mei kan de KNSB definitieve afspraken maken met de schaats-ster omdat zij tot die tijd in de Verenigde Staten verblijft voor haar werkgever Equity en Law.