Uniformen en wapens politie ontvreemd

MAARHEEZE, 2 mei - Bij inbraken in de politiebureau's in de Brabantse plaatsen Bakel en Maarheeze zijn acht pistolen, vier karabijnen en een hoeveelheid munitie gestolen. Bovendien is ingebroken in een politieauto die geparkeerd stond bij het bureau in Asten.

Bij de inbraken zijn ook uniformen, drie portofoons, lampen, handboeien, een alcoholtester en blanco processen verbaal buitgemaakt. Een woordvoerder van de politie heeft dit dinsdag meegedeeld.

De inbraken zijn gepleegd in de nacht van maandag op dinsdag en de twee daaraan voorafgaande nachten. In alle gevallen is men via een opengebroken raam binnen gekomen. De politie gaat ervan uit dat de inbraken zijn gepleegd door dezelfde daders. Onlangs is ook ingebroken in het politiebureau van Cuijk. Ook daar had men het voorzien op politieapparatuur.

Volgens de zegsman van de politie is het niet duidelijk waarom de spullen zijn gestolen. De politie houdt er rekening mee dat de daders zich voor politieagent willen gaan uitgeven. 'Dat kan gaan om bonnetjes schrijven, maar ook om een overval te plegen. We sluiten niets uit.'