ROTTERDAM - De opening gisteren van de tweede ...

ROTTERDAM - De opening gisteren van de tweede Brienenoordbrug heeft voorlopig drie extra rijstroken in zuidelijke richting opgeleverd. Binnenkort zullen de zes rijstroken van de nieuwe brug - rechts op de foto met op de voorgrond het Kralingseplein - kunnen worden benut, als de oude afslag naar IJsselmonde is verlegd. Het wegdek van de eerste Brienenoordbrug, links, wordt dan in twee gedeelten gerenoveerd, zodat het verkeer uit zuidelijke richting tot eind 1991 over drie rijstroken zal worden geleid. In december 1992 zullen naar schatting de twaalf rijstroken zijn aangesloten op het Terbregseplein, het noordelijke kruispunt van de ruit rond Rotterdam. Automobilisten uit beide richtingen zullen tijdens de renovatieperiode al ver vooruit moeten kiezen welke richting ze willen rijden. Bij een verkeerde keuze moet men een paar kilometer omrijden. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)