A'dam demonstreert tegen uiterst rechts

AMSTERDAM, 2 mei - Een kleine 2.000 duizend mensen hebben gisteravond in Amsterdam gedemonstreerd tegen de installatie van drie uiterst rechtse gemeenteraadsleden, twee van de Centrum Democraten en een van Centrumpartij. Met de demonstratie, die eindigde bij het monument van de Dokwerker, eindigde een dag van actie die was georganiseerd door het Platform tegen Racisme en Facisme in Amsterdam. Tijdens de beedigingsceremonie in het stadhuis voerden een aantal bekende mensen buiten het woord, onderwie oud-PSP-kamerlid Fred van der Spek, Connie Braam van de Anti-apartheidsbeweging Nederland en de Turkse schrijfster en stadhuis-ambtenares Papatja Nalbantoglu. Alle sprekers riepen op ook in de wijken het racisme en de intoleratie georganiseerd en met legale middelen te bestrijden. De democratische partijen in de Raad bevestigden gisteren dat zij nooit moties van de CP of de CD zullen steunen. In Amsterdam stemden ruim 20.000 mensen op deze partijen.