Selectie Italie

Een maand voor het sluiten van de inschrijvingstermijn heeft de Italiaanse bondscoach Azeglio Vicini zijn definitieve selectie voor het wereldkampioenschap voetbal bekend gemaakt. Inter levert vijf internationals, Juventus en AC Milan hebben elk vier Italiaanse spelers in de eindronden. De selectie ziet er als volgt uit: doel: Walter Zenga (Inter), Gianluca Pagliuca (Sampdoria) en Stefano Tacconi (Juventus); verdediging: Franco Baresi (AC Milan), Giuseppe Bergomi (Inter), Luigi de Agostini (Juventus), Ciro Ferrara (Napoli), Riccardo Ferri (Inter), Paolo Maldini (AC Milan) en Pietro Vierchowod (Sampdoria); middenveld: Carlo Ancelotti (AC Milan, Nicola Berti (Inter), Fernando De Napoli (Napoli), Giuseppe Giannini (Roma) en Giancarlo Marocchi (Juventus); aanval: Roberto Baggio (Fiorentina), Andrea Carnevale (Napoli), Roberto Donadoni (AC Milan), Roberto Mancini (Sampdoria), Salvatore Schillaci (Juventus), Aldo Serena (Inter) en Gianluca Vialli (Sampdoria).