Peper pleit voor twee tunnels bij Rotterdam

ROTTERDAM, 1 mei - Burgemeester Peper van Rotterdam is een expliciet voorstander van de bouw van tunnels. Een tweede Beneluxtunnel ten westen van Rotterdam moet er komen, en ook de Blakenburgtunnel ten zuiden van Rotterdam ziet Peper graag verschijnen. 'We zijn eigenlijk al te laat, gezien de stroperige besluitvorming in ons land', aldus de burgemeester vandaag bij de opening van de tweede Van Brienenoordbrug door minister Maij-Weggen (verkeer en waterstaat). Deze brug moet er op termijn, in 1992, als ook de aansluitende wegen gereed zijn, voor zorgen dat de Brienenoord uit de dagelijkse fileberichten verdwijnt. Elke werkdag passeren tussen de 140- en 150.000 voertuigen de brug. Door de nieuwe brug wordt voorlopig alleen de ontsluiting in zuidelijke richting verbeterd, aan de verbetering in noordelijke richting wordt nog gewerkt.

Zowel Maij-Weggen als Peper kantten zich bij de opening tegen de versimpeling van de vervoersproblemen in verband met het milieu. Peper: 'De discussie dreigt zich te beperken tot hoeveel tunnels er komen. Het lijkt erop dat als je tegen tunnels bent je voor het milieu bent en andersom.' Maij-Weggen toonde zich zeer begaan met de vervoersproblemen rond de Maasstad. Een blijvende goede bereikbaarheid van de stad, industrie en haven, noemde zij van levensbelang. Zij is dan ook van plan binnen tien jaar de A4 te laten aanleggen tussen Den Haag en Rotterdam. Over de inpassing van deze - omstreden - weg in midden-Delfland is vorig jaar overeenstemming bereikt.