Ontslag Van Linder

Ton van Linder kan zich weer geheel richten op zijn werkzaamheden voor het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De trainer is ontslagen bij de Oostenrijkse ploeg Sudstadt die volgende maand de Europese bekerfinale speelt. Van manager Gunnar Prokop kreeg de oefenmeester te horen dat er technisch niet veel op hem valt aan te merken, maar dat de Nederlander internationale ervaring tekort komt. De Oostenrijkse vrouwenploeg bereikte afgelopen ten koste van LC Bruhl uit Zwitserland de eindstrijd van het toernooi bij de landskampionenen. Tegenstander is Kuban Krasnodar uit de Sovjet-Unie. Sudstadt is bekerhouder. Van Linder, coach van het Nederlands vrouwenteam en trainingcoordinator bij het NHV, werd begin dit jaar aangetrokken om het Weense team naar prolongatie van de Cup te leiden.