Drie doden

Het kampioensfeest van AS Napoli heeft drie doden en 56 gewonden geeist. Dit heeft de Napolitaanse politie gisteren bekend gemaakt. Een 16-jarige jongen reed met zijn bromfiets tegen een muur en overleed. Zijn duopassagier raakte zwaar gewond. Het tweetal probeerde op de tweewieler het doelpunt van Baroni in de wedstrijd van Napoli tegen Lazio na te doen. De andere doden vielen eveneens in het verkeer; een motorrijder reed frontaal tegen een auto. Bij het voetbalfeest van Napels vielen nog eens 56 gewonden bij ongelukken met motoren, auto's en vuurwerk. Naar schatting vierden een half miljoen voetbalfans de titel. Er heerste totale chaos in lichtblauwe clubkleuren. Alles werd volgehangen met shirts, sjaals, petjes. Huizen, auto's, boten, tot honden en ezels aan toe. De spelers met aanvoerder Diego Maradona onttrokken zich aan het gedruis. Zij vierden feest met voorzitter Ferlaino op een jacht voor de kust van Capri. De spelers toucheerden aan een kampioenspremie per man 165.000 gulden.