Boeing

De Amerikaanse vliegtuigproducent Boeing heeft in het eerste kwaraal van dit jaar een winst behaald van 302 miljoen dollar (570 miljoen gulden), 87 procent meer dan in het eerste kwartaal van 1989. De omzet nam toe met zestig procent tot 6,4 miljard dollar. De sterke stijging van de resultaten is onder meer het gevolg van de hervatting van de werkzaamheden na een staking in het afgelopen jaar.

Topman Frank Shrontz houdt het voor mogelijk dat er over heel 1990 een omzet wordt behaald van 27 miljard dollar. Vorig jaar haalde Boeing een omzet van 20,3 miljard dollar. In de eerste drie maanden van dit jaar kreeg het concern orders binnen voor 94 vliegtuigen met een totale waarde van 7,7 miljard dollar.

Een zorgenkind voor Boeing is de defensie-sector. Hier groeide de kwartaalomzet weliswaar met 191 miljoen tot 1,42 miljard dollar, maar winst behaalde Boeing niet met zijn leveringen aan het Amerikaanse ministerie van defensie.