Weer zeer zware storm aan de Nederlandse kust

Foto links: De boulevard bij Vlissingen gisteren. Op de hoge golven kwamen veel dagjesmensen af. Zij moesten soms door de politie worden weggestuurd als het gevaar te groot werd. De boulevard was afgesloten voor het verkeer. Ook vanmorgen kwamen nog touristen af op de zee, die echter veel rustiger was. De golven sloegen niet meer over het wegdek van de boulevard, die weer was opengesteld voor het verkeer. De dijkbewaking die gisteren in Zeeland, Noord-Holland en Friesland werd ingesteld, is inmiddels overal weer opgeheven.

In Walcheren en Cadzand zijn hele stranden verdwenen. Tussen Breskens en Grode (Zeeland) is de nieuwe Deltadijk over een lengte van 150 meter weggeslagen. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen) Linksonder: kustbewaking bij Kijkduin, ten zuiden van Den Haag. (Foto Bert Houweling) Rechtonder: De toeristen die dinsdagmiddag met deveerboot uit Ameland arriveerden troffen in Holwerd hun auto meestal ingedeukt aan of op de bodem van de Waddenzee. Volgens de ANWB bedroeg de totale schade zeker een miljoen gulden. (Foto Siep van Lingen)