Timmer volgt bij Philips v.d. Klugt op

EINDHOVEN, 28 febr. - De 57-jarige J. D. Timmer wordt de nieuwe president-directeur van Philips. Hij volgt de 64-jarige C. J. van der Klugt op, die aanblijft tot na de viering van het 100-jarige bestaan van Philips volgend jaar juni. Dit benoemingsvoorstel, dat vanmorgen door de raad van toezicht is krachtigd, maakt deel uit van een complete herschikking, die zorgt voor een verdere verjonging en internationalisering van de Philips-top. Vijf van de elf Groepsraadleden verdwijnen, van wie twee voor het bereiken van de afgesproken leeftijdsgrens. Het gaat om mr. F. F. Otten (55), die afgezant van Philips in Brussel wordt, en om drs. J. H. Goris, die wel adviseur blijft van de onderneming. De overstap van Otten moet volgens Philips worden gezien als bevestiging van het grote belang dat de onderneming hecht aan intensivering van de contacten met de Europese Gemeenschap. Pag.11: Profiel