Nettowinst automatiseerder HCS stijgt met 21 procent

APELDOORN, 28 febr. - Het automatiseringsbedrijf HCS Technology heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van fl.45,1 miljoen, ruim 21 procent meer dan de fl.37,1 miljoen van 1988, zo blijkt uit voorlopige cijfers. De winst per aandeel steeg van fl.1,47 tot fl.1,58. Daarbij dient rekening te worden gehouden met uitbreiding van het aantal aandelen van 25,3 tot 28,6 miljoen.

Het bedrijfsresultaat nam toe van fl.50,4 miljoen tot fl.60,2 miljoen. De omzet groeide 29 procent van fl.406 miljoen tot fl.524 miljoen, zo heeft HCS vandaag bekendgemaakt.

Voor 1990 verwacht de onderneming een voortzetting van de autonome groei die zeker het marktgemiddelde zal overtreffen. Daarbij is geen rekening gehouden met een eventuele winstbijdrage van de deelneming in de Amerikaanse distributeur van kopieermachines en faxapparaten Savin.

De bevordering van de samenwerking tussen de werkmaatschappijen van de vier concerngroepen heeft vorig jaar de eerste vruchten in de omzet afgeworpen. De Industrial Automation Group ontwikkelde zich boven verwachting. In de tweede helft van het jaar moesten in verband met het achterblijven van de resultaten reorganisaties worden uitgevoerd bij de Automation Services Group, HCS Networks en Manudax. Die hebben vanaf december geresulteerd in hervatting van de groei in omzet en resultaat. HCS verwacht dat de reorganisatievoorzieningen die verleden jaar bij Savin zijn getroffen, deze onderneming een gezonde uitgangspositie zullen verschaffen.