LUSAKA - ANC-leider Nelson Mandela wordt op de ...

LUSAKA - ANC-leider Nelson Mandela wordt op de luchthaven van de Zambiase hoofdstad Lusaka begroet door PLO-leider Yasser Arafat. Duizenden mensen stonden gisteren langs de wegen van Lusaka om Mandela te verwelkomen. Mandela zei Lusaka te zien als zijn 'tweede thuis' en hij bedankte de Zambiase president Kenneth Kaunda voor de gastvrijheid omdat het ANC tijdens de langdurige ballingschap zijn hoofdkwartier in Lusaka mocht vestigen. Mandela en Kaunda reden in een open auto door Lusaka, toegejuicht door duizenden Zambianen en gevluchte Zuidafrikanen. Mandela ontmoet in Zambia veel buitenlandse gasten, zoals de Egyptische president Mubarak en PLO-leider Arafat. Ook de presidenten van de zes frontlijnstaten zijn in Lusaka om met Mandela te spreken. Mandela zal de komende drie dagen praten met het Nationale Uitvoerende Comite (NEC), het beleidsbepalende orgaan van het ANC, om de strategie te bepalen tegenover de hervormingsplannen van de Zuidafrikaanse regering. (Foto Reuter)