Bedrijf mag extra treintaxi's behouden

ROTTERDAM, 28 febr. - Een Dordrechts taxibedrijf dat is aangesloten bij het treintaxi-project van de Nederlandse Spoorwegen mag zijn twee extra vergunningen behouden. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag deed gisteren deze uitspraak over het verzoek van een niet in het project deelnemende Dordrechtse taxichauffeur de verlening van de twee vergunningen in te trekken.

F. Thiele, woordvoerder van de ontevreden taxichauffeurs die niet aan het treintaxiproject deelnemen, had de twee extra wagen-vergunningen voor het bedrijf aangevochten omdat die zijn inkomsten ernstig zouden beperken. Hij noemt de uitspraak 'schandalig' en zegt er niets van te begrijpen. J. Hese van het bedrijf Lotax, dat in Dordrecht de treintaxi's rijdt, is ook niet helemaal tevreden. In de uitspraak is vastgelegd dat de vergunningen weliswaar gehandhaafd blijven, maar dat alleen de twee daarvoor uitgeruste auto's nog als treintaxi mogen rijden. Voor die tijd mochten ook andere auto's van hetzelfde bedrijf de diensten overnemen als de twee treintaxi's bezet waren. Hese gaat tegen de uitspraak in beroep.

Ook Thiele is nog niet uitgestreden. In Bunnik wordt op 6 maart een bijeenkomst belegd met alle boze niet-treintaxichauffeurs in Nederland. 'Daar gaan we kijken of we ons verder op ons gezicht laten slaan of dat we terugslaan', aldus Thiele. 'Er is veel bereidheid tot acties en als die doorgaan, dan konden de acties van de boeren daarbij wel eens in het niet vallen.'