Vice-voorzitter K. Adelmund van de FNV spreekt ...

Vice-voorzitter K. Adelmund van de FNV spreekt maandag bij het ingaan van de avondploeg de stakende werkneemsters bij het Katwijkse visverwerkingsbedrijf Ouwehand toe. De avondploeg is de tweede stakingsweek ingegaan. De vrouwen uit de avondploeg voeren actie omdat zij onder de CAO van het bedrijf willen werken en niet als oproepkrachten. Als oproepkrachten krijgen ze bij ziekte maar zeventig procent ziektegeld uitgekeerd. Als parttimers zouden ze honderd procent krijgen. Een snelle oplossing voor het conflict wordt niet verwacht. Directeur A. Ouwehand zei gisteren dat er 'binnen een week of twee' een gesprek komt met de staaksters. De directie zou de werkneemsters iets te bieden hebben. 'We denken aan een andere juridische vorm voor de avondploeg, bij voorbeeld ze inderdaad onder de CAO brengen'.