Sigma Coatings

Verffabrikant Sigma Coatings gaat een nieuw technologisch centrum in het westelijk havengebied in Amsterdam bouwen. Dit heeft directeur E. de Vries van Sigma Coatings, een dochterbedrijf van de Belgische Petrofina, bekendgemaakt.

Eerder kondigde Sigma al aan dat er een nieuwe verffabriek in Amsterdam zal worden gebouwd. Met de totale nieuwbouw is een investering van fl.

80 miljoen gemoeid. Door de nieuwbouw van het technologische centrum zullen 75 extra arbeidsplaatsen ontstaan. Het totaal aantal werknemers van Sigma Coatings bij de nieuwe vestiging in Amsterdam komt daarmee op 400. De meeste mensen zullen worden overgeplaatst van de bestaande fabrieken in Zaandam, Alphen a/d Rijn en Zeist, die in de toekomst gesloten zullen worden. Ook het Centraal Laboratorium, dat nu in Uithoorn is gevestigd, zal in de toekomst in Amsterdam worden gehuisvest.