Saab-Scania

De winst voor belastingen van de Zweedse fabrikant van auto's en vliegtuigen Saab-Scania is vorig jaar gehalveerd van 3,2 miljard kroon tot 1,6 miljard kroon (f. 498 miljoen). Dit is toe te schrijven aan een fors verlies voor de personenautodivisie, die per 1 januari voor de helft eigendom werd van het Amerikaanse concern General Motors. Het verlies van de personenautodivisie liep vorig jaar op van elf miljoen kroon tot 2,1 miljard kroon (f. 653 miljoen). De totale omzet van Saab-Scania steeg vorig jaar met 5,6 procent van 42,5 miljard kroon tot 44,9 miljard kroon (f. 14 miljard). De omzet in de personenwagendivisie liep met vijf procent terug tot 15,3 miljard kroon (f. 4,8 miljard). Bij alle andere divisies heeft het concern zijn resultaten verbeterd. Dat geldt volgens mededeling van de raad van bestuur zowel voor de vrachtwagendivisie als voor de vliegtuigbouw en de wapenproduktie.