Onderzoek na overlijden van meisje

AMSTERDAM, 26 febr. - Op last van de officier van justitie wordt een onderzoek ingesteld naar het overlijden van een 17-jarig meisje uit Enschede in het Onze Lieve Vrouwe-Gasthuis in de hoofdstad. Het meisje overleed zaterdagavond kort nadat ze voor de tweede keer binnen een dag in coma was geraakt.

Het OLV-Gasthuis heeft onmiddellijk na het overlijden de officier van justitie en de inspecteur voor de volksgezondheid in Noord-Holland op de hoogte gebracht. Bij het sectie-onderzoek wordt onder meer gekeken of het inspuiten van contrastvloeistof ten behoeve van rontgenopnames wellicht tot het overlijden van het meisje heeft geleid. Bij het meisje was een 'reusceltumor' aan de pols ontdekt. Voordat men deze operatief kon verwijderen moest er duidelijkheid bestaan over de bloedcirculatie in de armen. Het rontgenonderzoek werd onmiddellijk gestaakt toen het meisje het bewustzijn verloor. Het meisje kwam weer bij, maar raakte zaterdagavond in een diep-comateuze toestand. Kort daarna overleed ze.