Malcolm Forbes overleden

ROTTERDAM, 26 febr. - Na een hartaanval is de miljonair Malcolm Forbes, de man van Forbes Magazine, in zijn huis in Far Hills, New Jersey, overleden.

Forbes nam in 1954 de hoofredactie van Forbes Magazine over van zijn vader, Bertie Charles Forbes, die het blad in 1917 had opgericht.

Forbes was als eigenaar van een van de oudste publikaties in de VS bestemd voor het zakenleven, maar hij was ook politicus (in 1957 deed hij een mislukte gooi naar het gouverneurschap van New Jersey) en boer.

Zijn vermogen is geschat op vierhonderd miljoen tot een miljard dollar. Hij bezat Lauthala, een van de Fiji-eilanden, Battersea House in Londen en een huis in Tanger. Verleden jaar nodigde hij ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag duizend gasten uit op een feest in Tanger dat hem twee miljoen kostte. Hij was 39 jaar getrouwd met Roberta Remsen Laidlaw. In 1985 scheidde hij van haar. Daarna vertoefde hij vaak in het gezelschap van de filmster Elizabeth Taylor.