Jazzfestival slaat jaar over

AMSTERDAM, 26 febr. - De NOS heeft besloten het jaarlijkse Jazzfestival een jaar over te slaan. Het festival zou in augustus voor de twintigste keer in de Amsterdamse Meervaart worden gehouden. De omroep bespaart hiermee ongeveer vierhonderdduizend gulden. De afdeling NOS-radio moet ongeveer tien procent van zijn begroting bezuinigen; bovendien komt de omroep voor extra uitgaven te staan in verband met uitzending van het wereldkampioenschap voetbal in Italie. Volgend jaar wordt de opzet in ieder geval anders. Het aantal festivals wordt steeds groter, waardoor de NOS overweegt om dit Jazzfestival op een ander tijdstip te houden en eventueel samen te werken met het Berlijnse Jazzfestival. De muziekafdeling onderzoekt de mogelijkheid de honorering te verhogen voor de compositie-opdrachten die een belangrijk deel van het festival uitmaken.