De Nederlandse hockeyploeg voerde zaterdag de in ...

De Nederlandse hockeyploeg voerde zaterdag de in Lahore veroverde trofee naar het Wagener-stadion, waar de selectie voor het behalen van de wereldtitel werd gehuldigd door enkele honderden supporters. Het hockeyteam landde zaterdag al om 8.00 uur in plaats van 11.30 uur op Schiphol, waardoor het vrijdag in allerijl opgestelde ontvangstprogramma in de knel kwam. Eerder was al een bezoek aan het Catshuis afgelast wegens te drukke werkzaamheden van premier Lubbers. Nu kwam minister van WVC Hedy d'Ancona zaterdagochtend in allerijl naar Schiphol om namens de regering de felicitaties over te brengen. Bij de daarop volgende huldiging in Amstelveen werden oefenmeester Hans Jorritsma en manager Joost Bellaart door de hockeybond benoemd tot lid van verdienste. Behalve de begeleiders kregen ook aanvoerder Marc Delissen en routinier Tom van 't Hek de versierselen behorend bij het lidmaatschap van verdienste opgespeld door voorzitter Wim Cornelis. (Foto ANP)