Comaneci

Volgens mevrouw Comaneci, moeder van oud-turnkampioene Nadia Comaneci, is haar dochter verkracht en gemarteld door Valentin en Nicu Ceaucescu, zonen van de eind vorig jaar om het leven gebrachte Roemeense dictator. Vooral Nicu wordt door moeder Comaneci afgeschilderd als een barbaar. In de vijf jaar durende relatie was haar dochter met 'lichaam en ziel' zijn persoonlijke lijfeigene. De terreur eindigde met de vlucht van de turnster naar de Verenigde Staten, enkele weken voor in Roemenie de revolutie uitbrak. Nicu (39) werd tijdens de revolutie gevangen genomen. Volgens moeder Comaneci raakte Nicu in de jaren zeventig geobsedeerd door Nadia. Na zijn aantreden tot minister van sport benoemde Nicu haar tot coach en choreografe. 'Nadia was al snel afhankelijk van Nicu's genade', aldus de moeder. 'Nadat zij zich uit de wedstrijdsport terugtrok had ze werk nodig. Geld had ze niet, omdat de Ceausescu's al haar verdiensten blokkeerden. Nadia weigerde op zijn ongewenste intimiteiten in te gaan, maar was op een gegeven moment niet meer in staat nee te blijven zeggen.'