Buitenstaanders zorgen voor overlast bij Bossche carnaval

BOSCH, 26 febr. - 'Niet dat alle Bossche carnavalsvierders van die lieverdjes zijn, maar het is dit jaar wel opvallend dat zoveel mensen van buiten de stad en de provincie overlast bezorgen', zegt de woordvoerder van de politie in Den Bosch naar aanleiding van de vechtpartijen, die in de nacht van zaterdag op zondag voor het station plaatshadden. Bij charges werden alleen mensen van buiten de provincie aangehouden, vooral jongeren tussen 18 en 25 jaar. 'We hebben de indruk dat de buitenlanders, zoals we ze noemen, de sfeer niet goed aanvoelen en dat ze met een verkeerde instelling naar het carnaval komen', aldus de politiewoordvoerder. 'Die mensen denken dat carnaval een feest is van de rotzooi.'

De moeilijkheden ontstonden toen carnavalsvierders geirriteerd raakten dat de NS geen treinen liet lopen op het moment dat ze zich rond vijf uur zondagmorgen bij het station meldden. De Bossche politie zal de spoorwegen vragen volgend jaar wel treinen te laten rijden omstreeks dat tijdstip.

Volgens de Bossche politie is het aantal steek- en snijwonden groot. Mensen blijken elkaar vaak met kapotte bierglazen te lijf te gaan. Alleen al in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch meldden zich zondagnacht vijftig mensen met snijwonden. In Breda is besloten de optocht, die vandaag zou uittrekken, wegens de storm uit te stellen tot halfvasten (25 maart). Ook in Den Bosch is de optocht van vandaag afgelast.