Bij DS'79 gaat veel veranderen

Margo Gerrits wordt de eerste vrouwelijke commercieel manager in het betaald voetbal. Per 1 maart treedt zij in dienst bij DS'79. De 35-jarige Gerrits, die op free-lance basis werkzaam is in het bedrijfsleven, gaat voorlopig een overeenkomst met de Dordtse club aan voor 1 jaar.

Had U al een bepaalde band met DS? Ik ben Dordtse en heb in het verleden wel eens op de tribune gezeten, maar om nu te zeggen een hechte band? Nee, dat toch niet.

Hoe is Uw benoeming tot stand gekomen? Ik heb in het verleden voor veel verschillende bedrijven, ook hier uit de omgeving, gewerkt. Daarbij ben ik in contact gekomen met Kees den Braven, voorzitter en sponsor van DS. We hebben gesproken over de plannen die hij met de club heeft. Bij die plannen past een commercieel manager. Ik was en ben zeer enthousiast over de plannen van Den Braven.

Wat zijn Uw plannen met DS? Er gaat een hoop veranderen. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt de naam veranderd in Dordrecht '90. Ook de clubkleuren, geel-blauw nu, worden anders: groen-wit. Ik zal proberen zoveel mogelijk sponsors voor de club te interesseren. We gaan een business-club opgerichten met maandelijkse bijeenkomsten, waar ook artiesten zullen optreden. Ook zullen er 120 sky-boxen in het stadion worden gebouwd.

Denkt U dat het bedrijfsleven interesse heeft voor een slecht presterende eerste (: -)ist? Ja. Er begint weer iets te leven in Dordrecht. De mensen worden weer enthousiast. Er zijn pas drie nieuwe spelers aangekocht. Het zal leuk zijn als we dit seizoen nog een periodetitel mee kunnen pikken. Mensen moeten geen wonderen verwachten, dat we over twee jaar weer in de eredivisie spelen. Maar het gaat de goede kant op.

Is het feit dat U vrouw bent een voor- of een nadeel in de voetbalwereld? Ik ben aangesteld om zaken te doen. Ik houd me niet met technische zaken bezig. In vorige functies heb ik ook veel zaken met mannen gedaan. Mijn ervaring is dat het bedrijven die ook zaken willen doen weinig uitmaakt of zij met een man of een vrouw te maken hebben.