Lloyds Bank

Lloyds Bank heeft gisteren als derde van de vier grote Britse banken een forse verslechtering van het resultaat in 1989 gerapporteerd als gevolg van voorzieningen voor dubieuze leningen aan ontwikkelingslanden. Er was een verlies voor belastingen van 715 miljoen pond sterling (f 2,3 miljard) tegen een winst van 952 miljoen pond over 1988.

Midland Bank meldde eerder deze week dat er na een winst van 693 miljoen pond in 1988 een verlies van 261 miljoen pond is geleden over het afgelopen jaar. National Westminster Bank bleef uit de rode cijfers, maar de winst voor belastingen kelderde wel van 1,4 miljard pond tot 404 miljoen pond. Barclays Bank komt volgende week donderdag met haar cijfers. Lloyds Bank voegde vorig jaar maar liefst 1,74 miljard pond (f 5,6 miljard) toe aan de reserve voor verliezen op leningen aan de Derde Wereld. Het dividend is niettemin verhoogd van 11,2 pence tot 13,3 pence per aandeel. Het bedrijfsresultaat bedroeg vorig jaar 713 miljoen pond tegen 885 miljoen pond in 1988. Lloyds Bank liet bij de bekendmaking van de cijfers weten dat 1989 zowel in eigen land als daarbuiten een moeilijk jaar is geweest. De bank verwacht dit jaar geen snelle verbetering van de economische situatie in Groot-Brittannie.