Badminton

De nationale vrouwen-badmintonploeg heeft zich geplaatst voor het wereldkampioenschap, dat van 25 mei tot 3 juni in Tokyo wordt gehouden. De vrouwenploeg versloeg gisteren in Villach (Oostenrijk) in het kwalificatietoernooi de Sovjet-Unie met 3-2. De wedstrijd tegen de Russinnen vormde het sleutelduel voor Oranje. Eline Coene en Astrid van der Knaap zetten Nederland vlot op een rustgevende voorsprong. Coene won van Ribkina (11-1 11-5), Van der Knaap kwam tegen Tsjerniaskova traag op gang (12-9), maar sloeg in de tweede game vlotter toe (11-2). Nationaal kampioene Monique Hoogland verloor van Serova (10-12 8-11), waarna het dubbel Coene/Van Dijck de overwinning veilig stelde. Door de zege bereikte de ploeg de laatste vier, voldoende voor het toegangsbewijs in Tokyo. In de halve eindstrijd ontmoet Nederland vandaag Zweden.