Vendex doet opleiding voor gastvrouwen van de hand

ROTTERDAM, 23 febr. - Vendex verkoopt InterCollege Nederland, het Haagse opleidingsinstituut voor gastvrouwen, aan de Utrechtse investeringsmaatschappij Wolters Schaberg Management.

De verkoop past in het beleid van Vendex om zich terug te trekken op de kernactiviteiten, zo liet een woordvoerder van het bedrijf in Amsterdam vanochtend weten. Vendex zal waarschijnlijk ook haar andere opleidingsinstellingen van de hand doen.

Wolters Schaberg Management (WSM), houdstermaatschappij van een groeiend aantal bedrijven, is reeds in het bezit van het Luzac College. Luzac en InterCollege vullen elkaar goed aan en naar verwachting zullen zij hun particuliere onderwijsactiviteiten uitbreiden, zo liet WSM vanochtend weten.

InterCollege geeft op de InterManagement School en op de Hospitality Business School (voorheen Inter Hostess School) op HBO-niveau opleidingen die zijn gericht op het bedrijfsleven. InterCollege is in 1979 opgericht. Er werken nu 30 leerkrachten en 20 algemene medewerkers. De opleidingen zijn officieel erkend door het ministerie van onderwijs. Het Luzac College verzorgt eenjarige opleidingen voor de (staats)examens HAVO, atheneum en gymnasium.

WSM omvat een dertigtal ondernemingen met een gezamenlijke omzet van ongeveer een miljard gulden en 8.000 werknemers. WSM bezit de meerderheid in de beursfondsen Schuttersveld en Goudsmit.

Behalve InterCollege Nederland dat nu wordt verkocht, heeft Vendex de volgende opleidingsinstellingen: VTC Opleidingen, waar ondermeer commerciele trainingen in communicatie en marketing worden gegeven, het Nederlands Talen Instituut, Scholing Maatschappij en Arbeidsmarkt, en het Duitse FAA waar her-, bij- en omscholingscursussen worden gegeven voor arbeidsbureaus.