Ronde van Valencia

Tom Cordes heeft in de derde etappe van de wielerronde van Valencia de leiding overgenomen van de Westduitser Remig Stumpf. De 23-jarige renner uit de ploeg van Jan Raas werd tiende in de rit naar Sagunto over 206 kilometer, in dezelfde tijd als winnaar Soren Lilholt uit Denemarken. Stumpf verloor achttien seconden, mede omdat hij na 73 kilometer zwaar ten val kwam.

In de laatste rit van de Siciliaanse wielerweek bereikten van de ploeg TVM alleen Maarten Ducrot en Phil Anderson de finish. Vijf renners uit het team van Cees Priem, onder wie Jacques Hanegraaf, waren het slachtoffer van een massale valpartij aan het begin van de etappe naar Capo d'Orlando. Anderson wist op het nippertje de tuimeling te ontwijken. 'Het was een chaos achter me. Overal lagen fietsen. De renners konden niet verder omdat schots en scheef geparkeerde auto's nog een extra belemmering vormden', vertelde de Australier later.