Modernisering

De modernisering van de Engelse voetbalstadions, zoals die door een onderzoekscommissie wordt aanbevolen, zal geen 130 miljoen pond sterling (ruim 400 miljoen gulden) vergen maar bijna vier keer zoveel 500 miljoen pond, 1600 miljoen gulden. Dat laatste bedrag werd bekend gemaakt door Arthur Stanford, de nieuwe directeur van de 92 clubs omvattende Engelse league. Het bedrag van 130 miljoen pond dat in het rapport van rechter Taylor wordt genoemd, zou alleen betrekking hebben op de ombouw van tribunes van staan- naar zitplaatsen en het overkappen van de diverse toeschouwersaccommodaties. Taylor deed zijn aanbevelingen naar aanleiding van de tragische gebeurtenissen in het Hillsborough-stadion in Sheffield, waar op 15 april van het vorig jaar 95 voetbalfans van Liverpool bij de bekerwedstrijd tussen Liverpool en Nottingham Forest om het leven kwamen.