Fusie NLM en Netherlines opgehouden door conflict

ROTTERDAM, 23 febr. - De fusie tussen de KLM-dochters NLM en Netherlines wordt opgehouden door een conflict over de arbeidsvoorwaarden. De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft de cao-onderhandelingen onderbroken.

De twee KLM-dochters, die vorig jaar in totaal een omzet van 177,8 miljoen gulden behaalden, kunnen fuseren tot een regionale luchtvaartmaatschappij zodra er een akkoord is over de arbeidsvoorwaarden. Volgens een woordvoerder van de KLM zijn al 22 vliegtuigen besteld, waarvan er twee zijn afgeleverd.

Volgens VNV-voorzitter B. Baksteen houdt de KLM-overleg delegatie zich niet aan afspraken die die de VNV eerder maakte met de directie van KLM. De VNV houdt er rekening mee dat in de toekomst met grotere toestellen gevlogen gaat worden, wat zou betekenen dat er dan ook hogere salarissen betaald moeten kunnen worden. De KLM-delegatie wil volgens Baksteen nu al een maximaal loonniveau vastleggen dat met een dergelijke uitbreiding geen rekening houdt.

Een woordvoerder van de KLM stelt dat zijn maatschappij een loonniveau nastreeft dat concurrerend is met andere regionale luchtvaartmaatschappijen in Europa.