CDA-Kamerlid Borgman vertrekt naar Nijkerk

DEN HAAG, 23 febr. - Het Tweede Kamerlid F. Borgman (CDA) wordt met ingang van 16 maart burgemeester van Nijkerk. De 42-jarige Borgman zat sinds 1978 in de Kamer. Voordat het CDA werd gevormd was Borgman actief in de ARP. Hij was onder andere voorzitter van de Arjos op het moment dat deze Anti Revolutionaire jongerenorganisatie zeer kritisch stond tegen het opgaan van de drie christen-democratische partijen in het CDA. Hij was tijdens het kabinet-Van Agt/Wiegel een van de weinigen uit de ARP afkomstige Kamerleden die niet tot de loyalisten behoorde. Vanaf 1983 was Borgman eerste CDA-woordvoerder voor het euthanasievraagstuk. Borgman was ook secretaris van de CDA-fractie en zat uit dien hoofde in het presidium van de Tweede Kamer. Door Borgmans vertrek komt oud-voorlichter H. Hillen van het ministerie van financien in de Tweede Kamer. Eerder werkte Hillen als verslaggever bij het NOS-journaal.