Uitgefloten

Ruim vijfduizend Belgen hebben in Brussel de nationale voetbalploeg hard uitgefloten. Belgie speelde in het Heizel-stadion met 0-0 gelijk tegen Zweden. De Belgische bondscoach Walter Meeuws wilde na de oefeninterland niemand te woord staan. Meeuws beseft dat zijn positie er niet beter op is geworden na het troosteloze gelijkspel. In de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK blameerden hij en zijn elftal zich al met de 1-1 tegen Luxemburg, onlangs werd in Athene met 2-0 verloren van Griekenland.

Tsjechoslowakije kon in een oefenduel Spanje slechts een helft inspireren tot aanvallend voetbal. De Spanjaarden vonden het na de treffer van Manolo Sanchez, kort voor rust, voldoende. In de tweede helft mocht Tsjechoslowakije, met PSV'er Chovanec in de basis, het beeld van de wedstrijd bepalen. Doelpunten leverde dat niet op.