Sloop van tuindorp Heijplaat na 2005

ROTTERDAM, 22 febr. - B en W van Rotterdam vinden dat het tuindorp Heijplaat in het Rotterdamse Waal- en Eemhavengebied op termijn moet verdwijnen. De 900 woningen moeten na 2005 worden gesloopt om plaats te maken voor havenbedrijven. Het bestuurscollege maakte dit gisteren bekend, nadat vorige week honderden bewoners van Heijplaat al protesteerden tegen mogelijke sloop. Volgens het college passen woningen in het Waal- en Eenhavengebied niet in de plannen voor de ontwikkeling van dit deel van de Rotterdamse haven tot moderne stukgoedhaven. Heijplaat is ook nodig als 'uitwijkplaats' voor bedrijven uit de oude havens die woon- en kantoorgebieden worden, zoals de Kop van Rotterdam-Zuid. De bewoners van Heijplaat spreken van een 'grove schending van menselijk welzijn'.