Opgespoorde anti-semitische auteur zal worden vervolgd

AMSTERDAM, 22 febr. - De auteur van een drie jaar geleden in Amsterdam verspreid anti-semitisch pamflet is geidentificeerd en zal worden vervolgd. Het gaat om een man, J. S., uit Amsterdam. Dit heeft het openbaar ministerie vandaag laten weten.

Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI) had indertijd bij het verschijnen van het pamflet 'De Odinist' aangifte gedaan bij de officier van justitie wegens de verregaande anti-semitische inhoud. Het pamflet was gedrukt op papier van het 'Nederlands instituut ter bestudering van het jodenvraagstuk' en bevatte ondermeer een fragment uit het boek 'Adolf Hitler, el ultimo Alvatara' dat enkele jaren geleden verscheen en door een Chileen werd geschreven.

R. Naftaniel, directeur van het CIDI, is gelukkig met de vervolging, al heeft het volgens hem wel erg lang geduurd. Het CIDI beschikt overigens al enige tijd over een andere anti-semitisch pamflet dat als uitgever eveneens het Nederlands instituut ter bestudering van het jodenvraagstuk vermeldt met de toevoeging: in samenwerking met de Nederland-Arabische vriendschapsvereniging'. Dit pamflet is behalve door J. S. ook ondertekend door H. N. en vermeldt een adres in Amsterdam-Oost.