Kritiek Becker

Boris Becker heeft herhaald dat de steeds strengere scheidsrechters op het tennisveld het spel dreigen te bederven. Hij uitte zijn grieven, nadat hijzelf wegens slecht gedrag bijna uit het ATP-toernooi van Stuttgart werd gezet. Becker won in de eerste ronde met de nodige moeite van de Australier Broderick Dyke (7-6, 6-4) en liet zijn ongenoegen na afloop blijken. 'Ik krijg momenteel het gevoel dat die man in de stoel de belangrijkste is, met de spelers als marionetten. Als het zo doorgaat, vermoorden ze het tennis. Ze willen dat wij ons gedragen als computers en geen emoties tonen.'

In de eerste set kreeg Becker een waarschuwing omdat hij een bal in het publiek sloeg. Later ontving hij een strafpunt voor een discussie met scheidsrechter Ings. In de tweede set had de Westduitser gediskwalificeerd kunnen worden, toen hij zijn racket van kwaadheid op de grond gooide. Overigens had Dyke geen goed woord voor Becker over. 'Sommigen reageren op de tennisbaan alsof ze in Hollywood zijn.'